Cara Mudah untuk Berniaga Waffle di Malaysia

Memulakan perniagaan makanan dengan berniaga waffle antara pilihan terbaik yang boleh dibuat untuk sesiapa yang ingin menjana pendapatan tambahan.

Modal yang sikit dan bahan-bahan yang murah antara salah satu kelebihan berniaga waffle. Tidak dinafikan juga waffle yang ranggup diluar dan lembut didalam memang mempunyai peminat yang tersendiri dikalangan orang dewasa dan kanak-kanak. 

Oleh itu, jika anda ingin mengetahui cara untuk memulakan perniagaan menjual waffle ini anda telah sampai tepat pada kami. Kerana kami akan berkongsi cara asas untuk memulakan perniagaan street food waffle

Fresco Malaysia logo

Fresco Malaysia merupakan “one stop centre” untuk mendapatkan mesin dan bahan-bahan keperluan READY STOCK untuk memulakan perniagaan street food. Kami juga bagi free training, belajar dengan kami kepada yang datang walk-in ke kedai. Terdapat lebih dari 60+ pelbagai jenis mesin dengan warranty dan sparepart yang kami sediakan.

 Langkah Mula Menjual Waffle

1. Rancang ciri-ciri kedai waffle anda

Pertama, anda mesti menentukan model perniagaan anda untuk anda mengambil tindakan dan menjadikannya kenyataan

 • Sebaiknya mulakan dengan senarai menu makanan yang anda ingin tawarkan
 • Jika anda ingin memulakan perniagaan waffle bawa pulang anda perlu menentukan bekas makanan yang sesuai
 • Jika anda ingin membuka kedai, cafe waffle anda memerlukan meja dan kerusi yang sesuai untuk kedai makan anda
 • Selain itu, alatan elektronik seperti komputer, printer dan alatan yang sesuai untuk menguruskan perniagaan anda
 • Tidak lupa resepi dan bahan waffle, jika anda ingin mencari kelainan untuk bersaing dengan peniaga waffle yang sedia ada. Cari sebanyak mungkin maklum balas dari pelanggan yang berpotensi untuk mendapatkan idea yang lebih menarik.

2. Mesin Waffle

Sekarang kita fokus pula untuk bahagian untuk memasak waffle. Anggaran harga mesin waffle bermula serendah RM200, dan dengan asas memasak yang mudah anda sudah boleh mula untuk berniaga waffle.

Waktu kini, terdapat pelbagai bentuk mesin waffle yang boleh dipilih, sama ada waffle berbentuk bulat biasa yang selalu dijual, waffle petak dan pelbagai lagi. Bergantung pada minat anda dan juga buah idea untuk mempelbagaikan cara hidangan waffle yang anda jual.

3. War-warkan produk anda

Kami mengesyorkan anda untuk menjadualkan content yang menarik untuk mempromosikan waffle anda di media sosial. Dengan cara ini, pelanggan anda akan mula mengenali produk dan tidak lama lagi akan menjadi pelanggan setia.

 

4. Mencari pekerja yang berdedikasi

Perniagaan waffle tidak memerlukan ramai kakitangan. Tetapi sangat penting untuk anda mempertimbangkan mencari pekerja yang boleh bekerja dengan anda dalam tempoh yang lama.

Cipta ruang untuk kakitangan memberi pendapat dan bersama-sama mengembangkan idea waffle yang lebih menarik. Dengan cara ini, kepercayaan akan berkembang dan mereka akan berasa sebahagian daripada pasukan yang sama

 

Anda boleh hubungi Fresco Malaysia melalui link dibawah:

Afiqah-https://wa.link/ezj4xl

Maria-https://wa.link/8z9imn

A carton of donuts with faces on them.

Why Smiley Waffles?

 1. Engage the Visual Palette

Before a bite is taken, the food is first appreciated with the eyes. A smiley waffle is not only delicious but also visually appealing, making it an Instagram-worthy dish that patrons will love to share, providing free promotion for your business.

A black cord with a red light attached to it.

Smile Face Printer Tools

Using this tools you can stamp cute smiley face on top of your wafer

error

Like our website? Please spread the word :)

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop
  Need Help? Chat with us
  Mesin WaffleMudahnya Mula Berniaga Waffle

  ×